HEVES ÉS VIDÉKE BŰNMEGELŐZÉSI ALAPÍTVÁNY

KÖZÖS ÜGYÜNK A BIZTONSÁG!

Get Adobe Flash player

 

 

A hevesi polgárőröket egyre kevesebb embernek kell bemutatni, mert rendszeres szolgálatukkal hétvégeken, rendezvényeken megszokott szereplői a közéletnek. Sárga mellényeikkel folyamatosan segítik a város közbiztonságának fenntartását, és a rendőrök munkáját. Tevékenységüket önzetlenül, anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzik, a szolgálati gépjármű fenntartása, üzemeltetése azonban nekik is pénzbe kerül, a várostól egész évre kapott 200 ezer forint viszont már elfogyott.

A Heves és Vidéke Bűnmegelőzési Alapítvány 2003-ban 100 ezer forinttal segítette a működésüket, a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Köre pedig 50 ezer forinttal. A két szervezet október 28-án tartott közös testületi ülést, ahol Deli Miklósa polgárőr egylet elnöke tájékoztatta a résztvevőket a városban működő és a polgárőrök által felügyelt biztonsági rendszer működéséről, tapasztalatairól. Mint mondta, azon lakóépületekbe, ahová kiépítették a pánikgombokat, idegen behatolás nem történt, ugyanakkor már többször kértek az érintett lakosok segítséget a polgárőröktől, vagyis olcsó és hatékony védelemnek nevezte a pánik-gombok telepítését. Szólt anyagi nehézségeikről is, melynek hatására a Hevesés Vidéke Bűnmegelőzési Alapítvány kuratóriuma 100 ezer forint, a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Köre elnöksége pedig 50 ezer forint támogatást szavazott meg az egyletnek.

Az értekezleten részt vett Riba Attilaa Panoptikum Kft. ügyvezetője, aki hallva az egylet anyagi nehézségeit, maga is 20 ezer forintot adományozott a szolgálati gépjármű üzembenntartásához.

Deli Miklós elmondta még, hogy az egylet pályázatot nyújtott be további eszközök beszerzésére, melynek révén mintegy 90 lakóházhoz szerelhetnének be riasztókészüléket, illetve pályáznak mobil rendszámfelismerő rendszer megvásárlására, mellyel ellenőrizhetnék az „átutazó” gépjárműveket, illetve kiszűrhetnék a lopott, vagy körözött gépjárműveket.

Heves, 2004. november 5.

                                                                                  Gottschalk Róbert

 


Felhívás: