HEVES ÉS VIDÉKE BŰNMEGELŐZÉSI ALAPÍTVÁNY

KÖZÖS ÜGYÜNK A BIZTONSÁG!

Get Adobe Flash player

 

Első ízben szervezett a Hevesi Rendőrkapitányság közösen a Heves és Vidéke Bűnmegelőzési Alapítvánnyal vagyonvédelmi ankétot, melyre az önkormányzatok és a polgárőr szervezetetek képviselői mellett a vonzáskörzet üzlettulajdonosait, korábbi sértettjeit és az érdeklődő állampolgárokat hívták.

A rendőrkapitányságon október 22-én megtartott rendezvényt dr. Francsics Ottórendőrkapitány azzal nyitotta meg, hogy bár vagyonvédelmi kötelezettséget senkinek nem ír törvény elő, örvendetes, hogy egyre többen ismerik fel ennek fontosságát, és egyre többen hajlandók is erre áldozni.

Zalai Antalaz alapítvány elnöke a korszerű elektronikai védelemről beszélve, hangsúlyozta, hogy csak azok a rendszerek a megbízhatók, melyeket hatósági engedély birtokában lévő szerelők építenek ki, és melyek mögött megbízható, évek óta működő vagyonvédelmi cégek állnak. Az eszközök áráról szólva kiemelte, hogy ma már hétmérföldes csizmában jár az elektronikai eszközök fejlődése, és szerencsére az áruk ezzel arányosan csökken, így egyre többen tudják azokat megvásárolni.

Horváth Lajosa debreceni HBZ kft. ügyvezetője előadásában a mechanikai védelem fontosságát hangsúlyozta, majd Deli Miklósa hevesi polgárőrök nevében a vonzáskörzetben működő szervezetek együttműködését szorgalmazta.

Gönczi MihályÁtány község polgármestere a harmadik éve tartó helyi bűnmegelőzési program tapasztalatairól szólva örömmel állapította meg, hogy a kezdeti pozitív tendenciák állandósultak, ugyanakkor elszomorítónak nevezte, hogy vagyon elleni szabálysértéseket sokan következmények nélkül követhetnek el, ami jelentősen rontja az emberek törvényességbe vetett hitét.

Dr. Francsics az ankét zárásaként eredményesnek minősítette a találkozót, ahol az állampolgárok információt kaphattak a különböző vagyonvédelmi lehetőségekről, és melynek a jövőben is helyt ad fog adni a rendőrkapitányság.

 

 

Heves, 2005. szeptember 23.

 


Felhívás: