HEVES ÉS VIDÉKE BŰNMEGELŐZÉSI ALAPÍTVÁNY

KÖZÖS ÜGYÜNK A BIZTONSÁG!

Get Adobe Flash player

Harc a drogmaffia ellen

2010. február 19. 04:05 Sz. I.
PREVENCIÓ | Van egy kevésbé ismert hely Budapesten, ahol az érdeklődők bepillanthatnak a szervezett alvilág életébe.

Mik ezek?

Akik belépnek a Maffia Múzeum termeibe, hol egy bárban, hol a fővárosi drogkereskedelem titkos piacán, hol pedig félelmetes események közepette találják magukat.
– Az elkövetkezendő tizenhét hónapban kilencezer fiatallal kell megismertetnünk a múzeum programját, illetve tanulságos látnivalóit – mondta dr. Francsics Ottó annak kapcsán, hogy a napokban egy uniós pályázati szerződést írt alá a Heves és Vidéke Bűnmegelőzési Alapítvány elnökeként.

A civil szerveződés ezáltal kapcsolódik be abba az interaktív drogmegelőzési programba, amelyet az Európai Unió Szociális Alapja támogat. A pályázat révén az alapítvány 19,5 millió forintot fordíthat a fiatalok körében végzendő felvilágosító tevékenységre, amely február 1-je és 2011. június 30. közötti időszakban zajlik majd Hevesen és a környező településeken.

A program lényege, hogy a lehető legtöbb fiatalt vonják be a Maffia Múzeumban működő Alkotmány utcai Interaktív Drogprevenciós (AID) Programba. Ennek egy-egy, 70 perces foglalkozása segítséget nyújt a résztvevőknek ahhoz, hogy miként térjenek ki a kábítószert terjesztő maffia elől, s alakítsák ki közösségeikben az elutasító álláspontot. A tematikát az egyes korosztályok érdeklődése és veszélyeztetettsége szerint dolgozták ki, így más-más ismereteket nyújtanak a 11–12, a 13–14, illetve a 15–18 éveseknek. A drogprevenciós programvezetők izgalmas, interaktív szerepjátékokba vonják be a fiatalokat, akik iskolán kívüli környezetben ismerkedhetnek meg a rájuk leselkedő veszélyekkel, illetve a különböző élvezeti cikkek káros hatásaival.

Felhívás: